Zayıf Akım Sistemleri
Zayıf akım sistemleri, elektrik tesisatında; telefon, zil, kamera, data network, anten ve yangın alarm sistemi gibi cihazları çalıştırmak için kullanılan, düşük gerilime sahip kaynaklara verilen isimdir.
Zayıf akım sistemleri, elektrik ile çalışan düzeneklerin en önemli elementleri arasındadır. Başka bir ifadeyle, iletişim ve bilgi akışını sağlayan sistemlerin çalışmasına yardımcı olan sistemlerdir.
Elektrik sistemlerinde ihtiyaç olan voltaj seviyesi değişebilir ve bazı yerlerde düşük voltaja ihtiyaç duyulabilir. Zayıf akım sistemleri, düşük voltaja ihtiyaç duyulan bölümlerde bu enerjinin sorunsuz iletilmesini sağlar. Elektrik enerjisinin doğru ritimle aktarılmasına yardımcı olur.
Zayıf akım sistemlerinin geniş bir kullanım alanı vardır. Özellikle endüstriyel tesislerde, haberleşme, kayıt ve kontrol sistemlerinde ihtiyaç duyulur. Ayrıca uyarı ve ikaz sistemleri de zayıf akımın kullanım alanları arasındadır.
Zayıf akım sistemlerinin planlanması ve uygulanması, hassasiyet gerektiren bir iştir. Planlamanın elektrik enerjisinin sirkülasyonuna göre detaylı bir biçimde yapılması ve uygulamanın titizlikle yürütülmesi gerekir. Plandaki veya uygulamadaki bir aksaklık, sistemlerin zarar görmesine ya da işlevlerini yerine getirememelerine sebep olabilir.
Uludağ Proje, zayıf akım sistemleri konusunda uzmanlaşmış bir personel ekibiyle çalışmaktadır. Teknik kadrosu ve mühendisleriyle zayıf akım konusunda etkili çözümler üretmektedir.
CCTV Kamera ve Görüntüleme Sistemleri
CCTV kelimesinin açılımı “Close Circuit TeleVision”dır. Türkçe’de “Kapalı Devre Görüntüleme” olarak geçmektedir. CCTV sistemleri her ne kadar güvenlik amaçlı olarak kullanılsa da günümüzde; kişi sayma, plaka okuma vb. alternatif izleme ve analiz seçenekleri bulunmaktadır.
CCTV / güvenlik kamera sistemleri ürünleri; akıllı ev sistemleri, aydınlatma, geçiş kontrol sistemleri, hırsız alarm, rack kabinet, seslendirme ve acil anons sistemleri, telefon / santral sistemleri, tv / uydu sistemleri, yangın alarm sistemleri ve yapısal kablolama ürünleri ile birlikte zayıf akım sistemleri içerisinde yer almaktadır.
Güvenlik kamera sistemleri, günümüzde zayıf akım sistemleri içerisinde çok önemli bir yere sahiptir. Güvenlik kamera sistemleri; seslendirme ve acil anons sistemleri, yangın algılama ve ihbar sistemlerigibi bir çok sistem ile entegre olarak çalışmaktadır.
Güvenlik kamera sistemleri günümüzde; caddeler, okullar, hastaneler, bankalar, ofisler, evler vb. aklımıza gelebilecek her yerde kullanılmaktadır. Günümüzde CCTV çözümleri, gelişen teknolojiye paralel olarak kullanıcı ihtiyacına göre çeşitlilik göstermektedir. Güvenlik kamera sistemlerinin kalitesi, kullanılan ürünlere göre çok ciddi farklılıklar göstermektedir. CCTV, başta güvenlik ve suçla mücadele alanlarında kullanılmasının yanı sıra; kişi sayma, plaka okuma, trafik kontrol, kişi takip vb. alternatif izleme ve analiz seçenekleri bulunmaktadır.
Uludağ Proje, konusunda deneyimli kadrosu ile projelerinizde entegre çözümler sunmaktan memnuniyet duyar.
Telefon Santral Sistemleri
Santral sistemleri, telefon şebekelerindeki abone ve kullanıcılar arasındaki iletişimi ve gelen-giden aramaların otomatik olarak yönlendirilebilmesini sağlayan iletişim sistemidir. Bu bakımdan zayıf akım sistemleri içerisinde önemli bir yer teşkil etmektedir. Santral sistemleri günümüzün gelişen teknolojisi ile birlikte, gelen ve giden arama trafiğini yönlendirmenin yanı sıra; Video Telefon, Sesli Mesaj (Voicemail) ve İnteraktif Sesli Cevap (IVR) gibi ek işlemlerde yapabilir duruma gelmiştir.
Santral sistemleri işletmelerin kolay ve kaliteli bir iletişim ağı kurmasının yanı sıra iletişim maliyetlerini de düşürmektedir. Kurulacak olan santral sistemi, işletmenin o anki ve gelecekteki ihtiyaçları hesaplanarak seçilmelidir. Modüler yapıda olan santral sistemleri ise işletmelerin ihtiyaçlarına göre; IP telefon, Videofon, WiFi telefon, VoIP destekli cep telefonları, IP DECT ve analog setlerden oluşturulabilmektedir. Birden fazla lokasyonu bulunan işletmeler bu sistemleri kullanarak iletişim sağlayabilirler.
Analog Santral, iletişimi bir merkeze bağlı olan kablolar aracılığıyla sağlayan telefon santral sistemleridir. Bu sistemler genellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerde tercih edilmektedir. Analog santrallerin; otomatik dış hat bekletme, otomatik sistem kontrolü, çağrı kısıtlama, doğrudan kullanıcıya erişme, harici çağrı yönlendirme, otomatik dış hat açma, gece servisi, paralel operatörler, sistem parametrelerinin raporlanması, elektrik kesintisinde dış hat – iç hat bağlantısı sağlama, uzaktan programlama, seri çağrı transferi, MF/DP arama ve faks yönlendirme gibi özellikleri bulunmaktadır.
IP Santral, Analog Santral sistemlerine göre çok daha teknolojik olmasının yanı sıra, günümüzde kullanılmakta olan Analog Santral sistemlerine göre çok daha düşük bir maliyete sahiptir. IP Santral sistemlerinde; ses ve görüntü gibi iletişim dataları IP protokolü ile network (ağ) üzerinden iletilmektedir. IP Santral sistemleri yazılım tabanlı olduğu için; internet ve bilgisayar gibi iletişim teknolojileri ile de kolayca entegre olabilmektedir. IP Santral sistemlerinde; görüntülü görüşme ve telekonferans (birden çok kişinin aynı çağrıda konuşması) gibi görüşmeler yapılabilmektedir.
Sayısal (Dijital) Santral genellikle; oteller, hastaneler, fabrikalar, ticari işletmeler ve kamu kuruluşları gibi yerlerde, kurum içi haberleşme için kullanılan sistemlerdir.
Bulut (iCloud) Santral ; küçük orta işletmelerin cihaz yatırımı gerektirmeden uygun başlangıç maliyetleri ile iletişim çözümleri sunmaktadır. Sistem online olarak çalışır ve işletme merkezinde cihaz bulunmadığından bakım maliyetleri çok düşüktür. Uzak hizmet verici firmalar üzerinden ürünü kablolu ve kablosuz IP telefon ürünleri ile işletmelerine entegre edebilirler.
Yangın İhbar ve Söndürme Sistemleri
Yangın ihbar sistemleri, belirli sensörlerin mantığı ile çalışır. Sensör belirli bir algoritmaya göre çalışır ve bu algoritmaya göre, ortamda normal dışı bir değer olduğunda, sistem devreye girer.
Sizlere en basit şekilde konuyu şöyle aktaralım. Örneğin yangın çıktığı zaman ortaya çıkan gaz, sensörün belirlenen hassasiyet değerini aşarsa, belirli kodlar ile alarm sistemi ve diğer sistemler devreye girer. Yangın ihbar ve söndürme hizmetleri, can ve mal kaybı güvenliği açısından çok önemlidir.
Bu sistem kurulurken, birçok durum öngörülmeli ve sistem muntazam bir şekilde monte edilmelidir. Sistem kesinlikle çalışır durumda olmalıdır.
Yangın ihbar ve söndürme sistemleri, hastaneler, oteller, evler, siteler, iş yerleri gibi birçok yerde kullanılabilmektedir.
Uludağ Proje, Yangın İhbar ve Söndürme Sistemleri entegre çözümlerinde uzman kadrosu ile işletmenize çözümler sunmaktadır.
Alarm Sistemleri
Güvenliğimiz bizim en temel ihtiyaçlarımızdandır. Bu yüzden güvenliğimizi sağlayan unsurlardan birisi olan alarm sistemleri, sıklıkla kullanılır.
Alarm sistemleri, evlere, arabalara, iş yerlerine, müzelere yani aklınıza gelebilecek her yerde kullanılabilir. Alarm sistemleri çoğu zaman diğer güvenlik sistemleri ile birlikte çalışır. Alarm sistemi olan eve hırsız girmesi zordur. Alarm sitemi devreye girer ve sizi hemen uyarır. Alarm sistemi olan iş yerinden bir ürün çalınma ihtimali çok azdır. Alarm sitemi güvenlik açısından dediğimiz gibi çok önemlidir.
Uludağ Proje olarak, alarm sistemi konusunda siz değerli müşterilerimiz ile iş birliği yapıyor. Size çözüm ortağı oluyoruz.
Hırsız alarmı, acil durum alarmı, acil sağlık alarmı, sağlık alarmı, yangın alarmı, gaz kaçağı alarmı, su baskını alarmı gibi alarm sistemleri, bazı alarm sistemlerine örnektir.
Alarm sistemi bankalarda, hastanelerde, devlet kurumlarında, özel kurumlarda, iş yerlerinde, evlerde ve daha birçok yerde kullanılabilir.
Alarm sisteminin kaliteli olması, her an çalışıyor durumda olması, tehlikeli durumlarda sensörden bilgiyi alarak hızlı tepki verebilmesi, işlevsel olması, kullanıcı tarafından kolay kullanılabilir olması çok önemlidir.
Kartlı Geçiş Sistemleri
Personel takip sistemi, personel kartlı geçiş sistemi, personel devam kontrol sistemi gibi isimleri olan bu sistem, personelinizin etkin kontrolünü sağlar. Personelin sadece işe zamanında gelip gelmediği değil, personelin maaşını hesaplamaya varan sistemlere kadar bu sistemler size destek olabilir.
Personelinizin maaşını, işe geliş gidiş saatlerini, bordrolarını bu sistem üzerinden sağlayabilirsiniz. Sistem kullanımı sayesinde, hatalı veri girişlerinin de önüne geçilmiş olur.
Ayrıca ihtiyaç duyduğunuzda geriye dönük verilere de ulaşabilirsiniz.
Muhasebe programları ile entegre olabilen bu sistemler, işinizi gerçekten çok kolaylaştırıyor.
Kartlı geçiş personel sisteminde, her kullanıcıyı farklı olarak yetkilendirebilir ve belirlenen durumları görebilmesini ya da görememesini sağlayabilirsiniz.
Kartlı geçiş personel sisteminin, teknik detaylarını sizlere görüşme esnasında adım adım aktaracağız. Ekin enerji olarak, işimizi düzgün yaparak sonrasında müşterilerimizden gelen olumlu dönütleri çok önemsiyoruz. Bu bizim motivasyon kaynağımız.
Bu sistemlerde farklı dil desteği var mı? Sorusu gibi örnek teknik soruların yanıtlarını, bizimle iletişime geçerek alabilirsiniz.
Bu sistem sayesinde, personelinizin vardiya raporunu alabilir, erken çıkanlar ve geç gelenleri görebilir, gelmeyenlerin bilgisini alabilir, aylık personel giriş çıkış bilgilerine erişebilir, mesai saatlerini listeleyebilirsiniz. Daha birçok veriye erişebilmeniz mümkündür.
Genel Seslendirme ve Acil Anons Sistemleri
Binadaki yatak sayısı 200’den fazla olan otel motel ve yatakhanelerde, Yapı inşaat alanı 5000 m ‘den büyük olan veya toplam kullanıcı sayısı 1000 kişiyi aşan topluma açık binalarda, alış veriş merkezlerinde süper marketlerde endüstri tesislerinde ve benzeri binalarda, Yüksekliği 51.50 m’yi geçen bütün binalarda;
Binaların yangından korunması hakkında yönetmelik Madde 81’ e göre seslendirme sistemleri kurulması mecburidir.
Genel seslendirme ve acil anons sistemleri; acil durumlarda binalarda bulunan çalışanların ve ziyaretçilerin güvenli bir şekilde tahliye edilebilmesi için kullanılan sistemlerdir. Bu sistemler meydana gelebilecek her türlü tehlike anında yapılması gereken anons ve acil durum mesajlarını belirlenen ana merkezden istenilen bölgelere hızlı bir şekilde iletilmesini sağlayan sistemlerin tümüdür.
Büyük binalar ve geniş alanlarda merkezi uyarıların yapılabilmesi için genel seslendirme donanımlarının mutlaka kurulu olması gerekmektedir. Bu sistemler acil durum anlarında merkez ünitelerine kayıt edilmiş olan mesajlar sayesinde iletişim kurularak insanların tahliye edilmesi kolaylaşmaktadır.
Genel seslendirme ve acil anons sistemi kurulduğu her işletmede olası tehlike anında işletme içinde bulunan herkesin doğru ve seri şekilde tahliye edilmesi ve bilgilendirilmesini sağlamak için müzik ve siren yayınlarının yapılmasına olanak sağlayan sistemlerdir.
Uludağ Proje olarak, müşterilerimize gelişmiş donanımları kullanarak kapsamlı bir hizmet sunmaktayız. Bu sebeple uygulamalarımızın her birinde uluslar arası belge ve standartlara sahip yüksek teknolojiye sahip genel seslendirme ve acil anons sistemlerini kullanmaktayız.
Network ve Kablosuz Haberleşme Çözümleri
Kablosuz iletişim, kablolu iletişimin yanı sıra bir noktadan başka bir noktaya kablo hattı kullanmadan veri, ses veya görüntü taşınmasına denir. İletim ortamı olarak hava kullanılır. Kablosuz teknolojiler, cihazlar arasında bilgi taşımak için elektromanyetik dalgalar kullanır.
Kablosuz cihazlara örnek olarak cep telefonları, GPS cihazları, otopark bariyerlerini açmada kullandığımız kumandalar, otobüslerde bilet olarak kullandığımız kartlar gibi cihazlar verilebilir. Dikkat ettiyseniz bu cihazların bir kısmı sadece alıcı, bir kısmı sadece verici ve bazıları da hem alıcı hem verici olarak görev yapmaktadır. Neredeyse tamamı farklı haberleşme protokolleri kullanır. Bu haberleşme sistemlerinden WiFi, Bluetooth ve NFC gibi bazılarını kendi yaptığımız projelerimizde de kullanabilmekteyiz.
Network (ağ), bilgisayar sistemlerinde bulunan; donanım ve yazılım kaynaklarının kullanıcılar tarafından paylaşılmasını sağlayan sistemlerdir.Ağ birbirine kablolarla bağlanmış sunucu, yazıcı, bilgisayar, modem gibi birçok haberleşme ekipmanının en ekonomik ve verimli yoldan kullanılmasıdır. Ağ insanların bireysel değil, ortak çalışmalarını sağlar. Ağ, veri, yazılım ve ekipman paylaşımıdır. Küçük bir ağ iki bilgisayardan oluşabileceği gibi, büyük bir ağ binlerce bilgisayar, ekipmanlardan oluşabilir.
Uludağ Proje, projelerinizde son teknoloji ürünlerin egtegrasyonu ve kurulumu konusunda uzman kadrosu ile yanınızdadır.
IP İnterkom ve Akıllı Ev Çözümleri
Akıllı ev, meskeninizin kullanım sahalarına koyulan akıllı sensörler, güvenlik kameraları ve buna benzer birçok teknolojik aracın ahenkli bir biçimde çalıştığı evlerdir. Bahsettiğimiz teknolojik araçlar sıradan olmamakta ve bu cihazları akıllı duruma dönüştürebilmek için belli bir bütçe ve bilgi gerekmektedir. Tüm bunların yanında bu sistemler, çoğunlukla akıllı telefonları temel alan merkezi yönetim olasılığı yaratır ve bir yazılım aracılığı ile binaları da uzaktan kontrol edebilme imkânı sunar. Hem kablolu hem de kablosuz olarak kullanabileceğiniz akıllı ev sistemleri, teknolojiye yeni bir boyut katmıştır.
Akıllı evler öncelikle aydınlatma, ısıtma, güvenlik ve ev araçlarının kontrol edilmesini sağlamaktadır. Akıllı evinize kurulan bu sistemi cep telefonlarınıza veya tabletlerinize kolayca bağlayarak araçlarınızı yönetebilirsiniz. Genel manada akıllı ampul ve kameraların, klimaların ve buna benzeyen birçok teknolojinin internet bağlantısı ile uyum içinde çalışmasıyla devamlılığı sağlanır.
Standart bir evi, akıllı bir ev haline dönüştürmek istiyorsanız iki araca ihtiyacınız bulunmaktadır. Bunlardan ilki akıllı telefon, ikincisi ise internet ağı olmaktadır.
Temel görüntülü interkom sistemi ise; bileşenleri arasında ana istasyonlar, giriş istasyonları, kiracı istasyonları, giriş yollarını izlemek için yerleşik kameralar ve mobil uygulamalar gibi yazılımlar bulunur. Büyük sistemlerde, birden çok ana istasyon birden çok giriş istasyonuna, kameraya ve uygulamaya bağlanabilir. Bunlar genellikle erişim kontrolü ile entegredir ve bireylerin misafirler için kapıları uzaktan açmasına olanak tanır.
İnterkom sistemi ve akıllı ev sistemleri yaşam alanlarınıza entegre çözümler ile son teknolojiyi hayatınıza taşır. Uludağ Proje, uygulama tecrübesi ve deneyimli kadrosu ile projelerinizede yanınızdadır.
Fiber Optik Uygulamalar ve Yapısal Kablolama
Yapısal Kablolama ve Fiber optik uygulamaları, işyeri, kampus, ev, vb. gibi sınırlı mesafelerdeki bilgisayarları ve çevre birimlerini birbirine bağlamak ve bu sistemlerin enerji ihtiyacını karşılamak için kullanılan kablo sistemleridir.
Yapısal kablolama ile data, telefon, güvenlik, şebeke ve UPS elektrik sistemlerine ait kablolama alt yapısı tek bir çatı altında toplanarak, entegre ve esnek bir çalışma ortamı oluşturulur. Kablolar, data prizi, data plug, patch panel, kabinet gibi pasif ekipmanlar ile oluşturulan altyapı, sağlıklı bir network, telefon, haberleşme ve güvenlik sisteminin temel unsurunu oluşturmaktadır. Kurulan bu altyapı, çok uzun yıllar şirket ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir.
Yapısal kablolama projelerinde Cat5e, Cat6, Cat7, Multi Mode ve Single Mode F/O kablolar kullanılarak çözüm sunulur. Veri iletişiminin önemli unsurlarından biriside şüphesiz enerji alt yapısıdır. Bunun için Data altyapısı projelendirilmesi esnasında Elektrik ve Ups alt yapısınında dizayn ve projelendirilmesi yapılmaktadır.
Yapısal kablolama hizmetlerimizi aşağıdaki başlıklarda toplamak mümkün;
Data Kablolaması
• Kablo Kanalları
• UTP
• STP/FTP
• Fiber
• Coax
• Token
• Ring Twinax
• Data priz bağlantısı
• Patch panel bağlantısı
• 19” Rack kablolaması
• Test ve etiketleme
• Telefon Kablolaması
• Hat çekimi
• Priz, krone bağlantısı
• Test ve etiketleme
Elektrik Tesisatı
• Elektrik hattı
• UPS hattı
• Toprak hattı
• Priz, sigorta montajı
Sistem Odası Kurulumu
• Yükseltilmiş döşeme
• Gazlı Yangın Söndürme Sistemleri
• Yangın Önleme Sitemleri
Hemşire Çağrı Sistemleri
Hastanelerin dijitalleşme sürecinde yaygın olarak kullanılan çözümlerden biri de hemşire çağrı ve acil kod sistemleridir. Basit bir anlatımla bu sistemler, hastanenin çeşitli yerlerine yerleştirilmiş butonlara basıldığında ya da telefondan bazı numaralar tuşlandığında ilgili kişiler ya da birimlere anında haber verilmesini sağlar. Hasta memnuniyetini artırmak ve bakım kalitesini iyileştirmek için kullanılan hemşire çağrı sistemleri hastalarla hemşire, doktor ve bakıcılar arasındaki iletişimi kolaylaştırır ve müdahale sürelerini kısaltır. Hemşire çağrı sistemlerinin kullanılması, hemşirelerin acil durumlara ve hastalardan gelen talep türlerine göre görevlerini önceliklendirmelerine de yardımcı olur. Bu avantajlar sayesinde hemşire çağrı sistemleri, hastane iletişim sistemlerinin ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir.
Sistem temel olarak yatak başı ünitesi, el seti, wc çağrı ünitesi, kapı üstü koridor lambası ve çağrı panosu gibi bileşenlerden oluşmaktadır. Bu bileşenlerin birbiriyle haberleşmesini sağlayan modül oda kontrol ünitesidir. Oda kontrol üniteleri ile hastane santralinin entegrasyonu ise hastane sunucusu tarafından sağlanmaktadır. Tüm bu ekipmanlar sayesinde, acil bir durum oluştuğunda, yani hasta kendini kötü hissedip yardım çağırmak için el setindeki butona bastığında veya banyoda düşüp acil çağrı ipini çektiğinde, bu ekipmanlar görsel ve işitsel olarak alarm verip, sağlık personelini ilgili odaya yönlendirmektedir. Bunu ikaz lambaları, hemşire çağrı paneli üzerindeki uyarılar veya ilgili sağlık personelinin kullandığı mobil cihaza sesli ve yazılı bir uyarı göndererek yaparlar.
Hastanelerde hemşire çağrı sistemlerinin yanısıra acil kod uygulaması da kullanılmaktadır. Hastane acil kodları, çeşitli acil durumları ilgili hastane personeline iletebilmek içindir. Kod durumları için renk isimleri kullanılır ve Beyaz Kod, Mavi Kod ve Pembe Kod gibi uygulamaları içerir. Her bir renkli kodu için ayrı ortak bir numara belirlenmek suretiyle uygulamada ortak bir dil oluşturulmuştur. Bu kodlar ve ortak numaralar şu şekilde belirlenmiştir:
Beyaz kod (1111): Hastanelerde çalışanlara yönelik şiddeti önlemeyi amaçlayan acil durum kodudur.
Mavi kod (2222): Acil tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyan hastalar, hasta yakınları ve tüm hastane personeline en kısa sürede müdahale edilmesini sağlayan acil durum kodudur.
Pembe kod (3333): Hastanede servislerde tedavi için bulunan bebek veya çocuk hastayı kaçırma girişiminin veya kaçırma durumunun tespit edilmesi halinde kullanılan acil koddur.
Bu kodlar hastanenin herhangi bir yerindeki telefondan tuşlandığında, önceden planlanmış birimlere bilgi gitmekte ve hastane bu sayede ilgili olaya anında müdahale edebilmektedir. Hastanede bulunan tüm hastaların hatta personelin güvenliği için uygulanan bu sistem, çoğu durumda hayat kurtarıcı olmaktadır. Bir hasta çağrısında hemşirenin olaya müdahale hızı, acil kod durumunda ilgili birimlerin aldığı aksiyonun raporlanması pek çok durumu aydınlatan, açığa kavuşturan bir rol oynamaktadır.
Acil çağrılar hastanedeki telefon santralına bağlı telefonlardan acil kod numaraları tuşlanarak başlatılabileceği gibi, hemşire çağrı sistemleri üzerinden de başlatılabilmektedir. Kablosuz iletişim sistemiyle entegrasyon sayesinde ilgili personel acil durumdan anında haberdar edilmektedir.
Uludağ Proje, deneyimli kadrosu ile örnek uygulamaları ile projelerinizde beraber çalışmaktan mutluluk duyar.